Още едно впечатляващо име ще участва в мача на Бербо

Димитър Бербатов обяви още едно голямо име, което ще се включи в благотворителния му мач на 14 юни 2017 година на Националния стадион. Нападателят използва профила си в една от социалните мрежи, където заяви, че и Рио Фърдинанд, с когото игра в Манчестър Юнайтед, ще уважи мероприятието.
 „Постоянно ми обясняваше колко е техничен и накрая си измислихме прякори Бербатиньо и Риориньо. Той със сигурност е един от най-интелигентните защитници, с които съм играл – винаги беше където трябва и четеше играта със затворени очи.
Той е сред най-успешните английски футболисти. Спечелил е цели 16 трофея. 6 пъти е шампион на Англия с Манчестър Юнайтед, триумфира и в Шампионската лига. Големият му потенциал се разкрива в ранните му години в Уест Хем – още в първия сезон в професионалния футбол феновете го избират за №1. През 2000 г. е купен от Лийдс за 18 милиона лири – британски трансферен рекорд. А преди да навърши 23 г. вече е капитан на тима.
През 2002 г. е купен от Манчестър Юнайтед за над 29 милиона лири и става най-скъпият защитник в света. Прекарва 12 незабравими години на „Олд Трафорд“. Легенда, достойна да носи капитанската лента на Манчестър Юнайтед и на Англия.
Рио Фърдинанд. Очакваме го в София! В моя отбор, разбира се“, написа Бербатов.
Припомняме, че мачът се организира съвместно от благотворителните фондации на Димитър Бербатов и Луиш Фиго.
Gong.bg