ГАБРОВО – 17.05.17 – Горди, че са габровци

17 май се отбелязва като Ден на Габрово. Молебен по повод празника на града бе отслужен в храм „Успение на Св. Богородица“. Преди обед тържествено бе издигнато знамето на града на пл. „Възраждане“ пред сградата на общинската администрация.
През целия ден Николай Венков, ръководител на оркестър Габрово, е сериозно ангажиран с празничната атмосфера в града, разбира се, заедно със своите музиканти. Той обаче не се е включил в церемонията само заради професионалните си ангажименти.
„Все пак живея в Габрово, това е моя град и трябва да споделям всички плюсове и минуси. Когато имаме празник се разваме, когато има нещо лошо – тъжим. Ние сме навсякъде. Днес за нас е работен ден, при това много натоварен. Имаме един час концерт на сцената на открито, а довечера ще свирим на тържествената сесия на Общинския съвет.”
Не по задължение в церемонията участва и директорът на Националния музей на образованието Мая Карагьозова.
„Аз съм натурализирана габровка. Смятам, че с присъствието си на церемонията изразявам уважение към празника на града. Също така представям и институцията. Не е от моята компетенция да отговора на въпроса Ви защо не присъстват много граждани. Може би медиите не са отразили широко това събитие.”