ТЪРГОВИЩЕ – 14.05.17 – В Търговище отбелязват празника на града

Днес е Денят на Търговище. Празникът ще започне с тържествена сесия на Общинския съвет, по време на която званията „Почетен гражданин на Търговище” ще получат наследниците на Негово Високопреосвещенство Северноамериканския и Австралийски митрополит Андрей и състезателя по мотоциклетизъм Николай Манев. В празничната програма за Деня на Търговище са организирани още много културни прояви и спортни състезания.
Минути преди началото на тържествената сесия за първи път ще бъде представен химнът на Търговище. Той бе избран неотдавна след проведен конкурс. Химнът ще бъде изпълнен на централния площад „Свобода” от смесен хор „Родна песен” и духовия оркестър към община Търговище с диригент Красимира Коларова.
Сред официалните гости за Деня на Търговище са делегации от побратимените градове Смоленск, Русия и от Търговище, Румъния.
В ранния следобед на открита сцена в парк Борово око започва и сборен концерт на танцови и музикални състави от Търговище. Своите умения ще покажат също клубовете по художествена и спортна гимнастика в града.
Денят на Търговище съвпада и с последния ден от провеждащия се тук традиционен пролетен панаир. Малко преди обяд пред изложбените зали на специална церемония ще бъде обявено кое е Бебето на панаира. В традиционната панаирна проява участват родените деца през панаирната седмица. За първи път тук ще бъдат и децата, печелили жребия Бебе на панаира през годините. Подготвено е и детско шоу, което да допълни празника.