ДОБРИЧ – 04.05.17 – Мъж обикалял с дни по институции, доказвал, че е платил глоба към КАТ

12 дни отне на добричлията Кольо Колев да изчисти данъчното си досие от дългове към КАТ, платени още преди 4 години. При проверка в сайта на Агенцията по приходите през март тази година, той установява, че фигурира в списъка с длъжници за задължения към „Пътна полиция”, за които е внесъл пари още през 2013 г. Благодарение на това, че е запазил платежните си бележки, след 12-дневно ходене по мъките Кольо Колев успява да докаже на НАП, че не дължи нищо.
Системата на КАТ може да ви остави в списъка с длъжници дори и да платите електронния си фиш в срок. За проблема сигнализира слушател на Дарик, който през март тази година открива, че е в списъка с некоректни платци на НАП и е обявен за публично събиране от Агенцията по приходите заради електронни фишове от КАТ, платени още преди години.
След 12-дневно обикаляне из институциите Кольо Колев все пак успява да изчисти данъчното си досие, благодарение на това, че пази бележките, че е платил. И до днес обаче не смее да шофира без тях, тъй като при случайна проверка на пътя, ако се окаже в списъка с длъжници, от КАТ могат да отнемат шофьорската му книжка. Началникът на „Пътна полиция” комисар Бойко Рановски потвърди, че подобен проблем е възможен, но че в повечето случаи се касае за погрешно попълнени данни от страна на платеца.