ПАЗАРДЖИК – 08.05.17 – Осъдиха бракониер, правил се на полицай

Известен с бракониерските си набези велинградчанин получи присъда, но не за незаконен улов, а за намерено в колата му яке от полицейска униформа. 42-годишният Румен М. опита да обжалва наложеното му от Районния съд във Велинград наказание – 1000 лева глоба. Окръжните магистрати в Пазарджик обаче я потвърдиха с окончателно решение.
Зимното бойно облекло било намерено на задната седалка в колата на Румен – бял „Форд Фиеста“, оставено така, че да се виждат отличителните знаци. Имало всички реквизити: надписи „Охранителна полиция“ и МВР на гърба, герба на Вътрешното министерство, характерните светлоотразителни ивици. Предполага се, че го е обличал, за да демонстрира принадлежност към структурите на силовата власт, без в действителност някога да е бил полицай.
Заради чистото си съдебно минало на първа инстанция мъжът е освободен от наказателна отговорност и се разминава с минималния размер на глобата за такова престъпление (тя е от 1000 до 5000 лева). Въпреки това обжалва с мотива, че има разлика между държане и носене на въпросното яке.