ПЕРНИК – 10.05.17 – Бившият шеф на полицията в Перник изчезна!

Бившият директор на пернишката полиция ст. комисар Валентин Бучински не е открит на посочени от него адреси, за да му бъдат връчени заповедите за наложени наказания – дисциплинарно уволнение и отнемане на отличия на МВР, пише zapernik.com.
Това наложило от отдел „Човешки ресурси“ да разлепят съобщение пред сградата на ОД на МВР, придружено от протокол за публично оповестяване. От него става ясно, че бившият директор на пернишката полиция не е бил открит, за да му бъдат връчени заповедите, съобщава Struma.bg.
Със заповед на министъра на вътрешните работи от служебното правителство старши комисар Бучински бе уволнен дисциплинарно за извършено тежко дисциплинарно нарушение от ЗМВР. Ст. комисар Бучински бе отстранен временно в края на февруари и започна дисциплинарна проверка срещу него след подадени сигнали във вътрешното ведомство за грубо отношение към подчинените.
С разлепеното пред сградата на полицията съобщение бившият директор в Перник се счита, че е уведомен и в срок от 14 дни трябва да се яви, за да получи заповедта си лично срещу подпис. От протокола става ясно, че при неявяване в упоменатия срок документите ще се считат за редовно връчени.