БУРГАС – 30.04.16 – Наддават тайно за още три имота на Очите, НАП ги пусна на търг

Националната агенция по приходите (НАП) обяви на търг още три имота на Димитър Желязков-Очите. Продават се: нива от 11 197 кв.м в местността „Оникилика” край Бургас с начална цена 132 550.00 лв. и два имота в Сливен –137 кв.м урбанизирана територия в квартал „Клуцхор”, наддаването за който ще започне от 5 640.00 лв. и вила от 5 875 кв.м в местността „Моллова гора“. Тя е с начална тръжна цена от 127 463.00 лв.
Кандидат-купувачите ще наддават за тях тайно. Предложенията за участие в търга се подават в сградата на данъчното в Бургас на ул. „Цар Петър” до 22 май. Разглеждането на офертите и продажбата ще бъдат от 11.00 часа на 25 май.
Данъчните подчертават, че имотите са конфискувани в полза на държавата след решение на съда. Според магистратите имотите са придобити с пари от престъпна дейност и нямало доказателства Желязков и семейството му да са получили доходи от законни източници –  трудови правоотношения, стопанска дейност, наследство, участия в лотарии или др.
„Извън нормите на елементарната житейска логика е да се приеме начин на живот в семейство , видимо живеещо охолно , придобило имущество за около един милион лева за периода 1995 – 2004г. , на което доходите за издръжка са само от заеми от други лица , при това без установени възможности за възстановяването им от законни източници на доходи”- с този мотив Апелативният съд в Бургас отхвърля защитната теза, според която състоянието е получено от заеми.
През 2011 г. НАП обяви на търг други два апартамента, магазини, складови помещения и гараж в Несебър, собственост на Димитър Желязков.