ГАБРОВО – 28.04.17 – Дружество, което за една година трупа 205 000 лв. загуба, не може да си позволи да дрънка цял автобус за 3-4 пътника

До средата на май Община Габрово ще събира информация за натовареността на линиите, които се обслужват от автобусите на „Общински пътнически транспорт“ ЕООД – Габрово.
Ще бъдат изследвани маршрути, връзки, спирки, разписания, после ще се направи анализ и ще се пристъпи към оптимизация на транспортната схема, съобщава в статия на първа страница вестник „100 вести” днес.
 Причината – общинското дружество трупа загуби и Общината е принудена да го подпомага финансово, за да може градският транспорт да остане общински. Казано по друг начин, дружество, което за една финансова година трупа 205 хиляди загуба, не може да си позволи да дрънка цял автобус за 3-4 пътника.
Макар на практика да има и обратния случай. В пиковите часове пътуващите в посока ВиК се оплакват, че буквално се тъпчат в малките бусчета. Общинските съветници в Габрово почти единодушно решиха бюджетът да покрие реалната цена на абонаментната карта за пътуване на ученици и пенсионери. Например карта за всички линии за един месец на един ученик струва 20 лева. Бюджетът ще поеме останалата част – до реалната цена.