ГАБРОВО – 25.04.17 – Ученик работи нощем, за да помага на семейството си

Ученик работи нощно време, за да издържа себе си и семейството си. Момчето учи в Професионалната гимназия по техника и технологии в Смолян, родом е от рудоземско село. Хусни Моллов тази година е абитуриент. Преди две години започва да работи, след като баща му починал.
„Имам по-малка сестра, за която най-вече се боря. Работя от близо 2 г. Доста добро възнаграждение получавам, успявам да се издържам и гледам колкото мога да помагам и на семейството ми в това отношение. Като цяло семейството е най-важната част за мен, за която съм длъжен да дам опора, защото все пак родителите са ми дали живот“, разказва Хусни.
Работата не пречи на момчето в училище. Той дори е приет да учи в Техническия университет в Габрово.
„Познавам го като много добро, сърдечно и възпитано момче. Отдаден е изцяло, както на ученето, така и на работата. Винаги е в помощ на своите съученици. Той бе капитан на отбора, който зае престижно място на регионалното състезание за най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, разказва за момчето класният ръководител Петър Славов.
Хусни работи през нощта в хлебопекарна. Преди това е работил в цех за производство на народни носии.
Ученикът членува в Клуб „Милосърдие“. Преди време мъж дарил нови маркови обувки за него, но той сметнал, че друг негов съученик се нуждае повече от тях.
Вече на 19 години има цел в живота – да отвори собствен автосервиз, за да осигури препитание на себе си и близките си.