РАЗГРАД – 25.04.17 – „Америка за България“ в Разград: „I’ll be back“

„I’ll be back“ – каза президентът на фондация „Америка за България“ Нанси Шилър на среща с управата на Разград. Ръководството на фондацията, която за 9 години е предоставила на български организации 185 милиона долара, бе на посещение в Разград днес.
Освен с общинската управа Шилър и екипът й се срещнаха с представители на нестопанския сектор и бизнеса, посетиха ОУ“Васил Левски“, Абритус, Тренировъчният център на „Лудогорец“ и „Музейко“.
По време на срещите си американците разказаха, че през 2019 г. ще имат три приоритетни региона, в които ще предоставят средства – Разград, Габрово и Враца. Финансирането ще е в шестте сфери, в които и досега работи: гражданско общество, развитие на частния сектор, изкуство и култура, туризъм, образование и социални дейности. Избрахме тези региони, тъй като виждаме потенциал в развитието на общността – коментираха от „Америка за България“. В Разград фондацията е финансирала не един и два проекта и е получавала подкрепата на общността, най-пресните примери са експозицията на „Музейко“, която за пръв път гостува извън столицата и това става със съдействието на местния бизнес, който е помогнал и за реализацията на програмата „Заедно в час“. Проекти на Центъра на НПО също са финансирани от „Америка за България“, в Разград се работи по „Фортисимо в клас“, а последният проект, подкрепен от фондацията в Разград, е изграждането на Мултифункционален център „Време за приключения“.