ДОБРИЧ – 18.04.17 – Наши ученици се класираха за втория тур на “Аз готвя най-добре“

Двама ученици от Професионална гимназия по туризъм „Пейо К. Яворов“ в Добрич продължават напред в конкурса „Аз готвя най-добре“. Елеонора Ангелова и Стоян Петров са сред 11-те участници, които се представиха най-добре в написването на кратко есе по темата „Удоволствието да готвиш за другите“.
До 1 май те ще трябва да подготвят видеоклип от 2-3 минути, в който да представят виждането си на тема „Моят ресторант“. Журито и гласуване в социалните медии ще определят тримата победители.Първата награда е едноседмичен курс „Въведение в кулинарното изкуство“ в Кулинарната академия – Швейцария. Втората награда е двудневно участие в Дните на отворени врати на Швейцарската образователна група в Швейцария, а третата е книга с рецепти и готварска престилка от музея на прочутия шеф Антон Мозиман.
В първия тур 30 ученици изпратиха есета, в които разказаха за кулинарните си мечти и избора да се отдадат на тази професия. „Изключително съм впечатлен от мотивацията и силните емоции, които участниците изпитват към кулинарното изкуство. Определено най-важната съставка от рецептата за успех в този бранш – страстта към готвенето, гори в сърцата на тези ученици“, споделя Горан Йорданов, регионален мениджър за Източна Европа на Швейцарската образователна група и член на журито на конкурса.