ВРАЦА – 24.03.17 – Оправдаха братята Дамянови по случая с починалия Тодор от Враца

Районният съд във Враца оправда двамата братя Десислав и Иван Дамянови, известни като Поничките. Това съобщи Вероника Бозова, говорител на Районния съд във Враца.
Обвинението срещу тях бе за непристойно поведение с изключителна дързост. На 12 януари миналата година на улица в центъра на града двамата напсували и удряли 18-годишния Тодор Йорданов, при което му причинили лека телесна повреда.
След скандала и побоя обаче 18-годишният Тодор почина, като петорна съдебно-медицинска експертиза доказа, че причината за смъртта не е спречкването с двамата братя, а здравословен проблем на момчето.
Десислав Дамянов бе оправдан и по второто обвинение срещу него – за това, че е счупил лявото огледало на автомобила, който в онзи момент ползвал Тодор.
Днес в съдебната зала са били изслушани вещите лица, които са изготвили експертните заключения. Даден е бил ход на съдебните прения, изслушана е всяка от страните и е дадена последна дума на подсъдимите, след което е постановена оправдателната присъда. “Какви са мотивите на съда за нея ще стане ясно при изготвянето на мотивите му”, коментира Вероника Бозова.
Присъдата не е окончателна. Тя може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Окръжния съд във Враца.