ПЛЕВЕН – 20.03.17 – „Плевен-вълни по равнината” е номиниран за награда в Международен тур филм фест

Филмът „Плевен – вълни по равнината”, създаден по поръчка на Община Плевен в партньорство с Продуцентска къща Файв Стар Медиа, е номиниран да продължи съревнованието в програмата на XIII Международен фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа” и да се състезава за награда.
Тази година селекцията е направена измежду 91 филма от 18 държави и номинираните продукции ще имат свободни прожекции за широката публика.
„Плевен – вълни по равнината” участва в категория „История и култура”, подкатегория „Научно-популярен и документален филм” в конкуренция с ленти от Сърбия, Армения, Малайзия.
„Важна е не толкова наградата, а стъпките ни за съживяване на туристическия бранш”, коментира кметът на Община Плевен Георг Спартански. 
Жури, съставено от филмови професионалисти, академични преподаватели, представители на туристическия бизнес, избира да награди най-добрите филми във всяка категория. Председател на журито на състезателните програми се избира на ротационен принцип от членовете.
„На източния бряг на Европа” е фестивал за рекламни видеопродукции, представящи туристически дестинации от цял свят. Темите обхващат всички видове туризъм.