СЛИВЕН – 21.02.17 – Сливен за поредна година ще е столица на детската книга

Тече подготовката на XIX Национален фестивал на детската книга в  Регионална библиотека „Сава Доброплодни”- Сливен. Фестивалът ще се проведе от 9 до 11 май.
Основните прояви от програмата на 19-то издание на форума са срещи с детски автори; премиери на книги; литературни двубои и състезания; Национален пленер за детска рисунка; връчване на Националната награда “Константин Константинов” – за принос в детското книгоиздаване; отчитане на резултатите от Националния литературен конкурс и от Националния пленер за детска рисунка; кръгла маса с международно участие по проблемите на детската книга; художествено-документални изложби; уъркшоп по четене, базари на книги, представления, концерти, карнавални шествия и др. По традиция в рамките на фестивала се провеждат няколко конкурса.
Ще бъдат отчетени резултатите от Националния литературен конкурс „В търсене на талисман за щастие”, Националния конкурс за изработване на театрална кукла на любим литературен герой и Националния пленер за детска рисунка, базар на книги и др. „Амбицията ни е, чрез многобройните прояви включени в програмата на Фестивала, отново да превърнем Сливен в истинска столица на детската книга и сцена за творчеството и таланта на хиляди деца от цялата страна и от българските общности в чужбина“, коментира директорът на Регионалната библиотека Росица Петрова.