Ало, Garanti Koza Sofia Open 2017?

– Да, Слушаме Ви!
– Къде и кога ще се играе второто издание на първия у нас мъжки тенис турнир от АТР Garanti Koza Sofia Open 2017?
– Зала “Армеец” в София, от 5 до 12 февруари 2017 година.
– Кои и колко са тенисистите, които ще участват?
– В Основният списък са включени 21 играчи според тяхното класиране в ранг-листата, както и 3 участника с „уайлд кард“. Нивото  на състезателите за нас е изключително силно – играят 11 тенисисти от 50-те лидери в световната ранглиста. Естествено с най-голям интерес очакваме Григор Димитров /вече 13/, още Доминик Тийм (№8 в класацията), Давид Гофен (№11), шампионът от 2016-а Роберто Баутиста Агут (№14), финалистът в турнира Виктор Троицки (№29), Жил Мюлер (№34), Мартин Клижан (№35), Николас Алмагро (№44), Андрей Кузнецов (№46)..
– Какъв е интересът към турнира?
– Присъствието на Григор Димитров привлече много вниманието на тенисисти и зрители. Ще дойдат пак и четиримата полуфивалисти от миналогодишния турнир, което означава, че “София Оупън” вече им харесва.
– Кога ще видим Григор Димитров на корта?
– Срещите от основната схема започнаха в понеделник. Мачовете от първия кръг завършиха във вторник. Днес, в сряда, започнаха осминафиналите, в които се включват най-добрите четирима, сред които е и Григор Димитров.
Българският №1 се очаква да започне в четвъртък от 17:45 срещу победителя от мача между поляка Йежи Янович и Дуди Села от Израел.
Пътят на Гришо до финала се очаква да бъде следният: четвъртфинал в петък от 17:45 ч., в събота от 17:00 часа полуфинал – вероятно с Давид Гофен (Белгия) и в неделя от 16:00 часа финал – възможно с Доминик Тийм (Австрия).
– Актуалният брой на “България СEГА” се отпечатва в тази сряда вечер, но ще можем да представим пълна информация за турнира на нашите читатели, заедно с всички полуфинали и финали, в следващия четвъртък…

– Кои са по-интересните моменти от първите мачове?
– На първо място – резултатите на нашите състезатели. Победата на Мико Кузманов и Александър Лазов над двойката Ариел Бехар /Уругвай/ и Андрей Василевски /Беларус/, с 6-4, 6-7, 10-7, и българите продължават в турнира по двойки, още и загубите на Александър Лазаров от Раду Албот /Молдова/ с 6-7, 2-6, и на Мико Кузманов от Робин Хаасе /Холандия/ с 4-6, 3.6.
– Какво ще ни кажете в края на нашия разговор?
– Поздрави за “България СЕГА” в Чикаго, а за Вашите български  читатели и почитатели в електронната Ви версия – идвайте на всяко българско шоу с маестро Григор Димитров!
– С най-добри пожелания и от Нашия отбор към Вашия – да пребъде GARANTI KOZA SOFIA OPEN!

На телефона:
Климент Величков,
“България СЕГА”, Чикаго