ШУМЕН – 08.02.17 – Строежът на Арена Шумен започва до 2 седмици

Жалбата на Обединение „Шумен спорт“ срещу избора на изпълнител на строежа на многофункционалната зала “Арена Шумен” е отхвърлена от Комисията за защита на конкуренцията. Така до няколко дни трябва да се  подпише договор и да започне строежа на спортното съоръжение, каза зам.-кметът по строителството в Община Шумен Боян Тодоров.
Сега има срок от около седмица, в който може да се обжалва решението на КЗК, но това няма да стане, тъй като самата жалба не е била разглеждана, обясни той и допълни, че така в средата на другата седмица се очаква да бъде сключен и договорът със строителите.
По думите на Тодоров фирмата изпълнител ще разположи техниката си на площадката на бившия Пети полк и след около две седмици трябва да бъде даден официален старт на строителството..
Щом направим първата копка, значи ще имаме зала, бе категоричен зам.-кметът.
През август за построяването на залата бяха гласувани 8 млн. лв. от Министерски съвет, а по-рано същата година бяха отпуснати 500 000 лева за проектиране на модерното съоръжение. Боян Тодоров посочи, че средствата за строежа са в сметката на Община Шумен и се разходват целесъобразно.