РУСЕ – 23.01.17 – Третото издание на Русе айс фест привлече рекорден интерес

Международният фестивал на ледени скулптури RUSE ICE FEST на тема „Замръзналото кралство“ привлече над 25 000 русенци и гости на града от страната и чужбина.
Ледената експозиция в центъра на град Русе вече е в международния календар на фестивали на ледени и снежни скулптури в света. Заслуга за това имат именитите автори, които за трета година участват в състезанието по леден карвинг и задават високо ниво за творческите и професионални индикатори на събитието. За това допринесоха и условията за работа, логистичната и организационна рамка на фестивала, които и тази година получиха висока оценка от участниците, кураторите и техническите асистенти.
Тазгодишното трето издание се провежда за първи път в закрито специално помещение с подходяща температура, което удължава многократно възможността ледените произведения да се представят на по-широка аудитория като културно-туристически продукт.
Само за месец, RUSE ICE FEST бе презентиран от повече от 50 електронни медии и печатни издания. Фестивалът има своя трайна публика в социалните мрежи както от цяла България, така и от съседните Румъния, Сърбия, Македония и Украйна. Сред последователите на страницата във Фейсбук по брой импресии естествено се нареждат ценители от държавите, от които са участниците в трите издания на фестивала – Холандия, Франция, Белгия, Литва, Латвия, Ирландия, Полша, Унгария, Испания, Португалия, Канада и Русия.