ВРАЦА – 15.01.17 – Момче взе награда на херцога на Единбург

17-годишният Добромир Здравков от Лом получи международната награда на херцога на Единбург на церемония в Централния военен клуб в София. Отличието му бе връчено лично от президента Росен Плевнелиев. Момчето живее в общинския Център за настаняване от семеен тип „Нов дом – нов шанс” и учи в ПГХЗ „Дмитрий Меделеев”. Добромир е един от 70-те младежи на възраст 14-24 години, които през 2016 г. участваха активно в програмата на три нива: бронзово, сребърно и златно. С участието си в три направления – спорт, доброволческа дейност и развитие на личностни умения, ученикът от Лом достигна бронзово ниво и получи значка – награда от херцога на Единбург и сертификат.
Благодарение на участието си програмата Добромир се научил да плува и два пъти месечно пътувал до басейн във Враца. Момчето е участвало във всички доброволчески акции на БМЧК – Лом и е показало много добри резултати в овладяването на английски език чрез извънкласни занимания. Участието на Добромир в програмата станало възможно благодарение на подкрепата на фондацията „Подарете книга”, която е финансирала всички разходи по участието и обучението му.
Отличеният с международната награда на херцога на Единбург, бронзова степен, Добромир иска да завърши успешно средното си образование по специалността ресторантьор и да работи в тази сфера. И е амбициран да подобри компютърните си умения чрез извънкласни занимания по програмата.