КЪРДЖАЛИ – 03.01.17 – С орехи за берекет и с паричка за късмет стартира данъчната кампания в НАП Кърджали

С новогодишни късмети и с питка посрещнаха служителите на офиса на НАП в Кърджали своите първи клиенти, съобщиха от пресцентъра на приходната администрация. Пожелания за здраве, благоденствие, лични успехи, мирна и успешна нова година, отправи  директорът на офиса г-жа Елван Гюркаш. Така беше даден старта на новата данъчна  Кампания 2017 в офиса на приходната администрация тук.
От днес физическите лица трябва да декларират доходите си от извънтрудови правоотношения, които са получили през 2016 годината, а така също и да заплатят дължимия данък. Новите годишни данъчни декларации за физическите лица и за корпоративните клиенти са публикувани на сайта на НАП, както и са налични в офиса на приходната администрация в Кърджали.
От офиса на приходната администрация тук напомнят, че формулярите могат да се подават и по електронен път от физическите лица.  За целта е необходим персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно в офисите на НАП по постоянен адрес или квалифициран електронен подпис.