ЯМБОЛ – 04.01.17 – 64 машини в готовност да чистят в периода 5- 7 януари в област Ямбол

64 машини са в готовност да чистят при усложнена зимна ситуация в област Ямбол. Това стана ясно по време на проведеното заседание, свикано от областния управител Димитър Иванов, кметовете на общини, директорите на ОД на МВР, ПБЗН, ОПУ и ръководителите на фирми поддържащи републиканската пътна мрежа.
На срещата бяха набелязани и превантивни мерки. Припомнен беше и планът за действия при усложнена обстановка и ангажиментите на всяка една от страните. „Прогнозите за четвъртък, петък, събота са за обилен снеговалеж, силен вятър и падащи температури. Това изисква изострено внимание от страна на всички и готовност за бързи и адекватни действи”, подчерта областния управител, като добави, че предстоят тежки зимни дни и призовава за повече разум и внимание по пътя.
Направен бе анализ на действията в периода 30, 31 декември, 2016 г. когато част от републиканските пътища на територията на област Бургас бяха затворени и това усложни и пътуването и действията на територията на област Ямбол, както и бе направена предварителна подготовка за по-добра координация и бързи действия в ситуация на очаквани снеговалежи и обледяване в периода 5-7 януари.