СЛИВЕН – 19.12.16 – Античната крепост „Туида" е туристическа атракция №1 в България

Античната крепост „Туида” е туристическа атракция №1 в България за 2016 г. Конкурсът се организира от министерството на туризма. След оспорвано онлайн гласуване, туристическият обект „ Туида” завоюва първото място в категория „Туристическа атракция/обект”. „До последно целият град беше с нас и всички от екипа на крепост Туида благодарим за подкрепата. Градът под синята планина показа, че може”, коментира ръководителят на крепостта Мая Иванова. Тя отбеляза, че голяма част от културния живот в Сливен преминава през Туида и обектът се е превърнал в сърцето на града.
„Отличието е много висока оценка за работата ни през годината. Номинацията беше реклама не само за нас, но и за всички, които бяха включени в класацията”, коментира Иванова. Тя съобщи, че през изминалия уикенд в крепост Туида е имало много посещения на туристи от големи градове като София, Варна и Пловдив и интересът им е бил предизвикан от номинацията на обекта в конкурса.
Ръководителят на крепост Туида каза, че подкрепата на сливенци е мотивирала екипа да работи още по-усърдно с още по-голяма отговорност. „С награда или без, летвата, която поставихме, беше доста висока още със стартирането на първите ни проекти и мисля, че за две години не сме я сваляли”, завърши тя.