БУРГАС – 05.12.16 – Златното съкровище постави на Приморско на първо място в туризма на Блканите

Община Приморско бе удостоена с приз на BALKAN AWARDS FOR TOURISM INDUSTRY 2016, в категория „Културно-исторически туризъм”. Наградата бе връчена на кмета на морската община д-р Димитър Германов на тържествена церемония в София.
Община Приморско заслужено спечели престижната статуетка – знак за висока оценка на развитието на културно-историческия туризъм. Доказателство за успеха на общината в тази област е и едно от последните археологически открития на територията на Приморско – златно съкровище от времето на Александър Македонски.
„Черноморската перла”, както наричат Приморско, е сравнително нов град, но с богато минало. В околностите му са древните селища Урдовиза, Ранули и Фармакида. На територията на морската община се намират и тракийското светилище „Бегликташ”, скалният феномен „Лъвската глава”. Информация за исторически събития и факти дават и музейните експозиции „Тайни от морското дъно”- подводна археология и „Българската Ясна поляна”, свързана с живота и делото на великия руски писател Л.Н.Толстой. Историческият музей, който непрекъснато се обогатява, също е част от културно-историческите обекти в Приморско.