СИЛИСТРА – 06.12.16 – Телефонни измамници свиха 44 бона само за ден в Силистра

Две телефонни измами със значителни парични суми са регистрирани само за ден в Силистра, информират от Областната дирекция на полицията. Тяхна жертва са станали две жени – на 75 г. и на 64 г., въведени в заблуждение по най-актуалния напоследък сценарий за участие в полицейска акция.
Първоначално те получили обаждане от мним лекар, че техен близък се нуждае от заплащане на животоспасяваща операция, последвано от заплахи за саморазправа, ако не бъде заплатена исканата сума. Непосредствено след това последвало второ обаждане от мъж, представящ се за полицейски служител, който обяснил, че действията на измамниците са под наблюдението на полицията и предстои акция за тяхното залавяне. Поискал от жените да съдействат като хвърлят от терасите си всички парични средства и ценности, с които разполагат. Обяснил, че след като измамниците бъдат хванати в момента, когато вземат парите, те ще им бъдат върнати.
Така 75-годишната жена хвърлила от терасата 28 860 лв., 2 златни синджира и 3 златни пръстена, а 64-годишната – 15 200 лв. По случаите работи РУ-Силистра, образувани са досъдебни производства.