ШУМЕН – 05.12.16 – Съседски боклук потроши кола в центъра на Шумен

Хвърлени през прозореца торби с боклук са повредили лек автомобил, паркиран пред блок в центъра на Шумен. Инцидентът е станал вчера привечер в района на бившето ОСО.
Колата е “Тойота Авенсис” и е собственост на д-р Станимир Стефанов. Той живее в същия блок и около 17.30 часа излязъл да разходи кучето си. По думите му тогава всичко е било нормално.
Два часа по-късно обаче върху колата му се стоварват няколко чувала с боклуци. Вътре в тях има порцеланови чинии, стъклени бутилки и техника. От удара се чупи предното му стъкло, а капакът е хлътнал.
Извикана е полиция за оглед. Станало ясно, че торбите дошли от апартамент на последния етаж, даден под наем.
Наемателката си признала. “Каза, че неволно е изпуснала торбите”, каза д-р Стефанов. Той обясни, че 23-годишната студентка Доротея е обещала да поеме ремонта на 4-годишната кола.
Аз съм гастроентеролог и имам пациенти в други населени места и сега няма с какво да пътувам, кава лекарят. Той отбеляза, че колата ще се ремонтира, но е  цяло щастие, че няма пострадал човек, тъй като случаващото се е близо до тротоара.
Съседи пък коментираха, че това не е първият такъв случай. Преди десетина дни друга кола също осъмнала с боклук върху тавана. Тогава обаче нямало нищо счупено.