ПЕРНИК – 25.11.16 – Късметлията от Перник – тотомилионерът Росен – Джуджето удари джакпота за втори път

Тото милионерът от Перник Росен Русимов се радва на огромен улов от язовира, който стопанисва отскоро. Мястото е известно сред перничани като „Бушляко“. Язовирът не беше на особена почит сред рибарите, но се оказва, че тото милионерът пак е уцелил шестица с този водоем. Два огромни толстолоба бяха уловени от Станке и Росен Лазарови, които са наети от Русимов да се грижат за язовира. По-голямата риба тежи 35 кг, по-малката е 30 кг., пише в. „България днес”, пише zapernik.com.
Справка в уикипедия показва, че световният рекорд за улов на пъстър толстолоб е 40,82 кг и е поставен в езеро Гънтърсвил, Тенеси, САЩ. Най-големият бял толстолоб е хванат край Андонг, Кьонсан-Пукто, Южна Корея, и тежи 32 кг според най-голямата електронна енциклопедия.
При всички случаи уловът в Пернишко е близо до най-добрите постижения в хващането на този вид риба.
„По-големият толстолоб ще го пазя за традиционния коледен банкет на квартал „Монте Карло“ – обясни Росен Русимов. – Всяка година приятели от махалата се събираме, за да изпием по чаша за здраве и да се повеселим. На предишните купони основното ястие обикновено беше печено прасе, но този път ще е нещо различно.“
Рибата гигант ще бъде приготвена по специална рецепта в ресторанта на тото милионера.