ЯМБОЛ – 29.11.16 – Няма да бъде изграден бежански център в Ямбол, заяви кметът

Бежански център няма да бъде изграден в Ямбол, категоричен е кметът Георги Славов. „Няма никаква индикация от нито една институция, че в Ямбол ще бъде изграден бежански център. Няма такова нещо. Защо тогава се създава напрежение?! „, попита той и призова още веднъж да не заиграва със страховете на жителите на Ямбол, да не се създава излишно напрежение и изкуствено да се прави разделение.
Георги Славов информира, че бежанците в региона са три. Първият бежанец, който вече е придобил и гражданство, е в града от 1997 година, а последният от 2014 година. „Не мога да разбера от къде идват всички тези страхове. Казвам го с пълната сериозност, тъй като следим процеса ежедневно и имаме поглед върху всичко онова, което се случва в града. За съжаление никой не ме е попитал какво реално се случва, дори напротив.
Наредбата срещу, която има някакво възражение и повод за тази декларация е приета на 12 август тази година и от тогава до сега никой не се сети, че я има. Но й в града нищо не се е променило.
Не мога да не попитам :”Къде бяха всички тези патриоти, които подписват декларацията и искат референдум, когато се прие наредбата?!, каза Славов. Според него на дневен ред се поставя напълно режисиран и измислен проблем. „Не мога да разбера от къде идва това желание изкуствено да се нагнети напрежение”, каза Славов.
Кметът на Ямбол определи обстановката като притеснителна и без никакво основание, тъй като само се нагнетява напрежение в общността.