РАЗГРАД – 22.11.16 – Китайска делегация се срещна с кмета

Седемчленна делегация от град Гуилин, Китай, бе на посещение днес при кмета на Община Разград д-р Валентин Василев – съобщават от пресцентъра на местната управа.

Част от делегацията е бил секретарят на Община Гуилин, финансов мениджър, представител на асоциация за международно сътрудничество. Целта на посещението била да направят първи контакт, за да установят допирните точки, като възможности за бъдещи връзки и сътрудничество.

В град Гуилин има много заводи и фабрики с производство на медицински продукти, биопродукти, фармацевтика, земеделие – предимно ориз, уточнили от китайската делегация. Тяхната община е десет пъти по-голяма като площ от Разград. Интересите им в България са предимно към фармацевтичните заводи и културния туризъм. Делегацията се заинтригувала от Панаира на киселото мляко и заяви желание да го посети догодина.

Кметът на Разград д-р Валентин Василев представил възможностите и перспективите на общината, презентирал положителните й страни и заявил готовност да съдейства за бъдещи срещи с представители на бизнеса на територията на Разград.