ВАРНА – 26.10.16 – Автомобилист № 1 на Варна с дебют в киното, играе себе си в екшън

Една от изгряващите звезди на българския моторен спорт Павел Лефтеров ще участва във филма “Бензин”. Високоскоростният екшън се снима в родния град на автомобилист № 1 на Варна за 2015 г.
В „Бензин” 18-годишният Лефтеров играе автомобилен състезател, разкри пред Дарик младият варненец, който тази година спечели шампионската титла в немския автомобилен шампионат.
„Беше тръпка, тъй като досега не съм участвал във филм. Хубавото е, че играя себе си, за което не се изискват кой знае какви актьорски умения. Беше едно интересно преживяване”, сподели още Лефтеров.
Варна е основна локация за снимките на зрелищния екшън, който някои вече определиха като български вариант на “Бързи и яростни”. Филмирането на каскадите започна в началото на октомври на фoнa нa вeтpoxoднитe ĸopaби в peгaтaтa „Toл Шипc”.Заради снимките тези дни бяха затворени и централни варненски булеварди.
Историята в „Бензин” се върти около група автомобилни състезатели, които се занимават с нелегални гонки. Режисьор и изпълнител на главната роля е Асен Блатечки. В екшъна му партнират Калин Врачански, Пламен Манасиев и Снежана Макавеева.
За зрелищната лента се ползват над 40 тунинговани класически и съвременни състезателни коли за близо 1 милион лева. В снимките във Варна се включиха едни от най-атрактивните спортни коли в региона, разкри Николай Хаджимихайлов, който осъществи подбора на атрактивните возила. Като по-впечатляващи той открои Тойота Супра, под чийто капак има мотор с 1000 конски сили, и Нисан GT-R.