ВАРНА – 03.10.16 – Сестра на убит на пътя младеж: Г-н Борисов, вече даже не ги и хващате

Семейството на момче, загинало трагично на пътя, търси справедливост. Миналия месец автомобилът на Ники Терзиев е пометен от кола, движеща се с над 220 км/ч по магистрала “Хемус” до Варна. Шофьорът, който е с предишни провинения, все още е на свобода.
Оказа се, че убитото момче се е срещало с Бойко Борисов по времето, когато той е бил главен секретар на МВР. Сега сестрата на младежа се обръща към Борисов с вълнуващо и силно писмо:
“Г-н Борисов, помните ли детето от снимката? Тогава попитахте брат ми какъв иска да стане, като порасне и той отговори “футболист”. Вие го посъветвахте да стане каратист, че той да ги рита, а не него да ритат. Ники беше убит преди месец, след като служебната му кола бе изхвърлена от пътя от шофьор, карал със скорост над 220 км/ч – близо три пъти над ограничението. На убиеца нито му е повдигнато обвинение, нито е задържан, а може вече да не е и в страната – въпреки свидетелските показания и въпреки полицейския протокол. Нищо че преди няколко години въпросният индивид е убил и жена на пешеходна пътека и УСЛОВНАТА му присъда е изтекла, а дори наскоро му е била върната и книжката. Той сега е невредим и си кара тунингованата кола на свобода. Докато брат ми – футболист на Суворово и шампион по плажен футбол с МФК “Спартак” Варна – лежи в гроба и ще си остане завинаги на 23. Докога законът ще защитава тези, които го нарушават? Докога подобно безръзсъдно и нагло поведение на пътя ще причинява смърт “по непредпазливост”? Снимката е правена, когато бяхте главен секретар на МВР и думите ви бяха “Ние ги хващаме – те ги пускат” – сега вече даже не ги и хващате. Niki Terziev бе достоен син на недостойна за него държава. Дали ще почива в мир!?”, пише сестрата Боряна Терзиева.