СМОЛЯН – 05.10.16 – След десетилетия плувният басейн в Смолян отваря врати

След прекъсване за повече от 20 години, емблематичния за смолянчани Плувен басейн отваря врати днес от 10.00 часа за посетители. Той е напълно обновен и ремонтиран, и с нов облик, след като правителството отпусна близо 2 млн.лв. Проектът осигури на града една модерна база за развитието на професионалния и аматьорски спорт. Работното му време ще е от 10.00 до 20.00 часа. Цените са съобразно Приложение 2 от Наредбата за определяне на такси за ползване на общинска спортна база, приета с решение на Общинския съвет-Смолян и влезнала в сила от 1.01.2016 г.
Плувният басейн в града ни е направен по европейски стандарт съгласно изискванията на FINA – Международната федерация за плувни спортове със седалище в Лозана, Швейцария. Той е с размери 25м на 12.5м, с пет коридора. Така базата в Смолян ще даде възможност за провеждането на различни по ранг състезания и турнири.
Общината няма да търси печалба от басейна, а средствата от входната такса ще се ползват за неговата поддръжка, обяви преди време кметът Николай Мелемов.