СИЛИСТРА – 24.09.16 – Земетресението във Вранча е усетено в Северна България

Земетресението във Вранча е усетено от жителите на Община Свищов. Това съобщи за Агенция „Фокус” кметът на Община Свищов Генчо Генчев. Той уточни, че трусът е усетен на територията на града по високите етажи на жилищните сгради.
„Обстановката е спокойна и няма нанесени разрушения”, посочи Генчо Генчев и допълни, че няма подадени сигнали от граждани към дежурните от Служба „Противопожарна безопасност и аварийно спасяване на населението”.
По информация от дежурния в Областния съвет по сигурност- Шумен дежурните от общините не са докладвали за щети, не е имало уплаха и паника сред населението. Трусът е усетен около 2,13 часа, бил е с продължителност около 30-40 секунди.
Няма обаждания за проблеми и щети в след земетресението в Областния съвет за сигурност в Силистра, информира дежурният служител. Трусът е усетен, но обстановката в областта е спокойна.
След земетресението във Вранча вторични трусове се очакват в рамките на месец, но не трябва да притесняват хората, съобщи пред Агенция “Фокус” дежурният в Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН.