ГАБРОВО – 03.09.16 – Огромен интерес към Международния панаир на традиционните занаяти в Етъра

Индикативната стойност на изграждането на тунел под Шипка е 260 млн. евро. Съоръжението е предвидено като Фаза ІІ от проекта и за него в момента се изработва разширен идеен проект. Това се казва в отговора на Томислав Дончев, заместник министър-председател към въпрос, зададен от Кирил Добрев, депутат от коалиция “БСП лява България”.
“На този етап е изготвен анализ “Ползи-Разходи”. Издадено е решение по ОВОС. Отчуждителните процедури по основното трасе са приключили. Разработен е технически проект за цялото трасе, попадащо в обхвата на Фаза ІІ, с изключение на тунела под връх Шипка, за който в момента се изработва разширен идеен проект”, казва Дончев в своя отговор.
Кирил Добрев коментира в социалната мрежа фейсбук по този повод: “В светлината на управлението на ГЕРБ, тунел под Шипка няма да има”
“В продължение на години най-верните министри на Бойко Борисов се изредиха в Габрово, за да обясняват как задължително ще има тунел под Шипка. Днес, в отговор на мое питане до вицепремиера Томислав Дончев, стана ясно – че в светлината на управлението на ГЕРБ, тунел под Шипка няма да има”.