СИЛИСТРА – 02.09.16 – Буйстващият силистренец заплашил полицаите с убийство, те го простреляли

Районната прокуратура в Силистра задържа за срок до 72 часа мъжа, заплашил с убийство полицейски служители и извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.
Срещу 40-годишния Сунай Ф. е образувано следствено дело за закана с убийство срещу полицейски служители и непристойни действия, нарушаващи реда.
От Апелативната прокуратура дадоха още подробности по случая. На 1 септември около 22 часа  в Дунавския парк в Силистра Сунай Ф. заплашил с нож група хора, които били по това време там. След подаден сигнал на тел. 112 пристигнали патрулни полицейски коли. При опит да бъде задържан, 40-годишният мъж оказал съпротива на органите на реда. Последвали предупредителни изстрели с цел мъжът да бъде възпрян. Тогава той заплашил полицаите с убийство.
Единият от полицейските служители прострелва буйстващия в крака. След това Сунай Ф. е отведен в спешния центърл, където му е оказана медицинска помощ. След това той е задържан за 24 часа по Закона за МВР. Образуваното следствено дело срещу Сунай Ф. е по член 144, ал. 3 и по член 325, ал. 2 от Наказателния кодекс. Наказанието за първото престъпление е лишаване от свобода  до 6 години, а за второто – до 5 години затвор.