СМОЛЯН – 23.08.16 – Нов тежък инцидент с миньор в Мадан

32-годишен миньор е получил тежки травми на двете си очи и множество наранявания по тялото. Инцидентът е станал снощи около 19 часа в рудник “Бориева” в Мадан, докато мъжът копаел. Оказана му е спешна медицинска помощ и е транспортиран за лечение в УМБАЛ “Св. Георги” – Пловдив. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ-Мадан и дирекция инспекция по труда – Смолян.
„Вече извършваме проверка, но на този етап не мога да коментирам каквото и да било”, съобщи директорът на Дирекция „Инспекция по труда” в Смолян инж. Емилия Даракчиева.
Според нея има доста версии, но още нищо не е ясно и обстоятелствата около инцидента тепърва ще се изясняват.
„Това, което знаем за момента, е, че има набити твърди частици под високо налягане от материала, който е добивал в рудника по очите и тялото. Как са попаднали те там – твърде рано е да дадем отговор. Доколкото знам от медиците, няма опасност за живота му, но има заплаха да остане без зрение”, коментира още инж. Даракчиева. От лечебното заведение съобщиха, че в момента пострадалият е в операционна и едва след като приключи хирургичната интервенция на очите, ще стане ясно какво му е състоянието и какви са шансовете за възстановяване на зрението.