Официално: Григор и Симон продължават днес!

Организаторите на “Уимбълдън” официално оповестиха, че мачът между Григор Димитров и Жил Симон ще се доиграва днес 30.06 (четвъртък) заради дъжда. След като срещата стартира и бе прекъсната след само гейм и половина, двамата тенисисти чакаха в готовност над час и половина, преди да бъде оповестено решението. В този период бе направен и опит корт №1 да бъде разпокрит, ала след усилването на валежите организаторите се отказаха.
Още при излизането на Симон и Димитров реферът на срещата инструктира двамата тенисисти да загреят, но ги предупреди, че отново ще се вземе решение дали мачът да започне. Очевидно организаторите имаха своите притеснения заради времето, като още тогава Симон с поведението си показа, че не е много доволен от форсирането на началото
Първият сет започна по най-добрия начин за Григор, който нямаше търпение да започне. Симон допусна доста грешки и българинът поведе с 1:0 след безупречно 40-0 на свой сервис. В следващия гейм при 30-15 за Симон французинът удари топката до основната линия, а съдията отсъди аут. Обжалването на Симон доказа грешката на лайнсмена, а оттам французинът започна с оплакванията. Той протестира първо срещу решението на главния съдия за преиграване, а после седна на стола си, като каза, че тевата е мокра и това я прави опасна за здравето на играчите. Докато диалогът между него и рефера течеше, на корта заваля по-силно.
В крайна сметка след няколко минути децата, които отговарят за покриването на корта при дъжд се появиха, а мачът – отложен, но без уточнение дали двамата ще излязат на корта отново днес. Затова се стигна до патовата ситуация, която продължи доста дълго, преди да бъде оповестено и официалното решение за прекъсването.

Gong.bg