ВАРНА – 03.05.16 – Марешки внесе над 510 000 подписа за референдум, гледа сериозно на президентските избори

Бизнесменът Веселин Марешки внесе в парламента подписка с искане за свикване на референдум. Под искането са се подписали 510 000-520 000 души. Веселин Марешки обясни, че в него са заложени пет въпроса, които засягат депутатския имунитет, субсидията за политически партии и коалиции, намаляване наполовина броят на депутатите, регулацията на пазара на гориво, както и възможността едно лице да има повече от четири аптеки на негово име.
“За мен основния въпрос е този, който влияе най-много на хората и на начина на живот в страната – въпросът за горивата”, уточни бизнесменът. Марешки призна, че се цели в президентските избори. “Абсолютно сериозно гледам, защото не виждам други сериозни кандидати. Самият факт, че в момента всички се крият. А те се крият, защото с появата на моята кандидатура няма как  да назначат служебно президент, т.е. партиите ще трябва да намерят сериозни кандидати. Няма да могат с кукли на конци партийна и задкулисна подкрепа да си осигурят победата”, обясни той. След като откри бензиностанции във Варна и в няколко града в страната, предстои това да се случи и в столицата. Марешки обаче отказа да каже къде точно в София ще открие бензиностанции, тъй като още се уточнявали подробностите.
“Ще има и в София, имаме терен, проектираме в момента, но е въпрос на строителство. Ще се стремим преди изборите да има няколко, но е въпрос и на бюрокрация, не зависи само от нас”, посочи бизнесменът.