ПЕРНИК – 03.05.16 – Трима се нахвърлиха върху екип на спешна помощ, изпочупиха линейката

Трима души се нахвърлили върху екип на Центъра за спешна и неотложна помощ в Перник след като бил подаден фалшив сигнал за болен. За инцидента съобщи директорът на Бърза помощ д-р Валери Симеонов.
“Такова нещо се случва за първи път. Съобщено е за жена в тежко състояние в квартал “Калкас”, но в последствие се е оказало, че такава няма. Линейката била причакана от трима мъже, които започнали да раздърпват екипа, да обиждат сестрата и да трошат линейката. Подал съм сигнал в Министерството на здравеопазването и в полицията, в вече не се търпи Хората ми ги е страх да ходят на адреси”, обясни д-р Симеонов.
В мелето нападателите счупили страничните огледала на линейката, за късмет екипът – нито лекарят, нито сестрата и шофьорът са пострадали, посочва “24 часа”.
От полицията в Перник потвърдиха за инцидента. Задържан е 31-годишен мъж, който бил във видимо нетрезво състояние. До момента той не е познат на органите на реда с хулигански прояви. МВР работи по изясняване на случая, заведено е и досъдебно производство.