ГАБРОВО – 01.04.16 – Габрово е едно от местата, където се купуват документи за управление

Габрово е едно от местата, където се купуват документи за управление на автомобил. Това заяви пред Нова телевизия председателят на Българския съюз на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.
“Най-лесно плащаш за книжка в Гарбово. Това е новото място, а преди беше Враца. И това се знаеше, а Цветелин Цветанов не направи нищо. Преди дни му казах, че има човек, който ще пътува за изпит за шофьорска книжка до Габрово, защото не може да изкара изпита в района си. Нищо не направи”, каза Йонко Иванов пред БНТ. Служител от Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” – Габрово
„Назначенията в автомобилната администрация са политически, с цел да обслужват определени интереси“, заяви още председателят на Съюза по авто-мото подготовка Йонко Иванов. Според него лобито идва от определени превозвачи и различни структури, които „дават насоките“. Школата, която е била в схемата за издаване на документи е от малките в Габрово. Това споделиха пред Дарик източници от системата. От Специализираната прокуратура отказаха да потвърдят колко са задържаните при акцията в Габрово лица. В събота или неделя ще се състои делото, след което ще бъде възможно да се оповести кой от задържаните остава в ареста.