И Пиронкова аут в Маями

Няколко часа след Сесил Каратанчева и Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на квалификациите на Miami Open след 2-6 1-6 от Елена Веснина, съобщиTennisKafe.com . Единствената предишна среща между двете беше през 2013-а на Турнира на шампионките на WTA, където рускинята се нуждаеше от повече от два часа, за да стигне до трисетов успех, но за съжаление днешният резултат беше далеч по-категоричен.
Веснина откри мача с пробив и открази един брейкбол, за да затвърди за 2-0. Пиронкова имаше шанс да навакса изоставането си и в следващото подаване на рускинята, но отново го пропусна. В тези минути изглеждаше, че българката печели геймовете си далеч по-лесно от Веснина, само че опитната 29-годишна тенисистка нанесе втори удар с нов пробив за 5-2 и приключи сета с 6-2.
Пиронкова имаше проблеми веднага след почивката, когато й се наложи да заличи два брейкбола. Най-добрата ни тенисистка се върна от 0-40 в следващото си подаване, само че Веснина се добра до четвърти шанс за пробив и този път не пропусна. Рускинята дублира аванса си за 4-1, след което самата тя навакса изоставане от 0-40, поведе с 5-1 и затвори мача с още един брейк за 6-1.
Gong.bg