БЛАГОЕВГРАД – 14.03.16 – Семейство разказа за ужаса от падането на 500-килограмова скала върху кола

“Все още не можем да повярваме, че сме живи”. Това сподели в ефира на „Здравей България” по Нова телевизия семейството от Благоевград, което оцеля, след като колата им беше ударена от 500-килограмов скален къс на международния път за Гърция. Инцидентът стана в неделя сутрин край Симитли. На връщане от село Брежани, където Емилия и Иво били на гости, видели страшна гледка – огромен камък летял към автомобила им. Скалният къс ударил колата от дясната страна. Именно там – на мястото до шофьора, седяла Емилия.  Тя каза, че инцидентът дотолкова я шокирал, че не мигнала цяла нощ. При спомена за случилото се очите на съпруга й се напълниха със сълзи.
Той сподели, че е шофьор от повече от 20 години и досега не е имал никакви инциденти на пътя.
Семейството все още не е решило дали ще съди Агенция „Пътна инфраструктура”, която е отговорна за обезопасяването на участъка, в който станал инцидента.
Представителят на агенцията инж. Георги Златев се извини на Емилия и Иво. Златев обясни, че още миналата година са били разработени проекти за обезопасяване на критичния участък.
В района на Кресненското дефиле били локализирали общо три отсечки с повишена концентрация на подобни инциденти и работата по обезопасяването им щяла да започне след няколко седмици.