ВАРНА – 14.03.16 – Очаква се да отменят забраната за къмпингуване

Очаква се управляващите да отменят забраната за къмпингуване на плажа. Това става ясно от пост в профила на Борислав Сандов от „Зелените” във Фейсбук. Той пише, че днес е провел телефонен разговор с Борисов, с председателя на парламента Цецка Цачева и с министъра на туризма Николина Ангелкова.
„Предстоят спешни действия за отмяна на забраната за къмпингуване. Започнало е съгласуване между институциите. По-късно от кабинета на Борисов ще разпратят съобщение” – пише Сандов в профила си. Междувременно за днес се организират протести във Варна и другите по-големи градове в страната, които да затвърдят искането за отпадане на тази поправка за забрана на къмпингуването на 100 м. от плажа, която депутати вкараха в последният момент без съгласуване с институциите и заинтересованите страни.
„Министър Ангелкова също обеща да се премахне тоталната забрана за къмпингуване в цялата страна, след като проведе среща с нас в сряда. Текстът, който е залегнал в промените в Закона за туризма, тя нарече грешка и недоглеждане” – пише още Сандов.