ХАСКОВО – 13.03.16 – Премиерът: Ако се разберат за чистотата, забраната за къмпингуване може да падне

Забраната за къмпингуване можела да отпадне, но при определени условия. Това мнение изрази премиерът Бойко Борисов в Хасково.
“Ако кметовете и къмпингуващите се разберат за чистотата, забраната може да отпадне”, каза премиерът по повод приетите на второ четене от парламента промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, според които къмпингуването край морето се забранява, а на нарушителите ще бъдат налагани глоби. Вчера стана ясно, че президентът Росен Плевнелиев ще сезира Конституционния съд за текстовете в закона, въвеждащи глоби за така нареченото диво къмпингуване.
“На мен къмпингуващите не ми пречат, ако седнат и се разберат, ако гарантират, че ще чистят след себе си, аз съм „за” забраната да отпадне”, каза Борисов. Той добави, че така хем природата ще е защитена, хем няма да се пречи на туризма. Мнистър-председателят заяви още, че е против задължителното гласуване, което мина като законодателна промяна преди дни на първо четене в Народното събрание, но че приема решението на парламента. На форума той посочи още, че конфликт между вътрешния министър Румяна Бъчварова и председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Цветан Цветанов няма.