ЯМБОЛ – 12.03.16 – Полицията в Ямбол разкри убийство в елховското село Гранитово

Ямболските криминалисти разкриха убийство на 57-годишен мъж. Престъплението е извършено на 10 март в елховското село Гранитово.
Убиецът вече е привлечен като обвиняем, съобщи окръжният прокурор Дойчин Дойчев. Той е задържан с прокурорско разпореждане за 72 часа. Предстои искане на постоянна мярка “задържане под стража”. Срещу него са повдигнати обвинения в умишлено убийство.
В този случай законът предвижда лишаване от свобода за срок от 10 до 20 години. Убиецът е мъж на 54 години от същото село. Той е направил самопризнания. На мястото на убийството е имало и очевидец. Той вече е разпитан пред съдия.
Инцидентът станал на 10 март около 13.30 ч. в дома на жертвата, допълни директорът на МВР-Ямбол старши комисар Генчо Иванов. Той допълни, че убиецът и свидетелят са напуснали местопроизшествието. Жертвата е открита от приятел към 18.00 ч., тогава е подаден и сигналът в полицията.
 Тримата се били събрали, за да се почерпят, поясни по случая прокурор Дойчев. След употреба на алкохол се стигнало до спор и обвиняемият нанесъл удар с нож по шията на домакина. Мъжът издъхнал от раната си в леглото. По първоначални данни мъжът не е починал веднага. Вероятната причина за смъртта е кръвозагуба от нараняването. И жертвата, и убиецът живеели сами. Нямат криминални досиета.