ГАБРОВО – 23.02.16 – Кирил Добрев: В този си вид БСП е изчерпана, работата година за година е несериозна

“За да станеш лидер, трябва да имаш доверието на цялата партия. Не искам да изпадам в ситуацията, в която да се самономинирам. Винаги съм бил отборен играч и съм бил на пулса на това, какво мислят партийните организации. Докато не получа номинации от различни структури, не мога да кажа дали ще се кандидатирам за лидер на партията”. Това коментира депутатът от коалиция “БСП – лява България” Кирил Добрев пред Дарик – Габрово. Народният представител смята, че по-темата организационни въпроси и партийно строителство има добра подготовка. Според Кирил Добрев всеки от кандидатите за председателското място трябва да чувства подкрепата на всеки един член на БСП и да получи номинации от организации в цялата страна, а не само в района, където е познат.
“Новият председател на БСП трябва да има отговор на три въпроса. Ако ги даде, ще има и моята подкрепа. Силата на БСП е в синергията, която се получава между русофили и по-европейски настроени, между работници и работодатели, между различните поколения. Сегашното ръководство не работи за обединяване на партията.
Първият въпрос, на който трябва да може да даде отговор един нов председател е “Как обединяваме партията?”
Вторият въпрос е “Как постигаме обединение в ляво?”
Всеки един ляво мислещ човек се измъчва от факта, че левицата е раздробена на 4-5 партии.
Третият въпрос е “Какво правим на избори?”
Какво постигаме на президентския вот, какво правим на следващи парламентарни избори, как постигаме успех на европейските избори и какво се случва на следващите местни избори. Работата година за година е несериозна. Аз си спомням времето, когато партията имаше програма за няколко години напред. В този си вид БСП е изчерпана”.