МОНТАНА – 12.02.16 – Отчетоха 15 на сто увеличение на престъпността в област Монтана

През 2015 година в област Монтана са регистрирани 2042 криминални и икономически престъпления, сочи отчетът на областната дирекция на Министерството на вътрешните работи. Те са с 15 % повече от извършените през 2014 година – 1775.
Областта е на 18 място в страната по регистрирани криминални и икономически престъпления. Пълният отчет за работата на дирекцията е публикуван на интернет страницата й. Днес старши комисар Ивайло Антонов – директор на ОД на МВР – Монтана представи отчета пред областният управител Ивайло Петров, кмета на общината Златко Живков, директора на „Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски, следователи, прокурори, ръководствата на различните полицейски служби и медии. По резултати дирекцията на МВР в Монтана е на седмо място в страната., заяви старши комисар Антонов. Служителите на областта дирекция в Монтана са сред най-натоварените в страната, заяви главен комисар Терзийски Най-много са престъпленията против собствеността на гражданите – 53 на сто от общия брой. Следват общо опасните престъпления – 23 на сто.
През 2015 година областната дирекция на МВР отчита 45,23 на сто разкриваемост на престъпленията. Тя е увеличена в сравнение с 2014 година, когато са разкрити 41,59 на сто от престъпленията.