Барса на финални преговори с Катарските авиолинии

Вицепрезидентът на Барселона Манел Аройо и директорите по финансовите въпроси Франческо Калво заминаха за Доха, за да проведат заключителни преговори с Катарските авиолинии.
От Барселона се надяват, че ще успеят да подновят договора си за спонсорство с азиатската компания.
Настоящият контракт между двете страни изтича през юни.
Визитата на Аройо и Калво в катарската столица отхвърля появилите се информации, че преговорите между Барселона и авиолиниите са пропаднали.
През изминалото лято се говореше, че бившият вицепрезидент на Барселона Хавиер Фаус е постигнал споразумение с Катарските авиолинии за продължаването на договора, като азиатската компания трябваше да инвестира 240 милиона евро в каталунския клуб. Новият договор трябваше да бъде за срок от четири години. Освен това клубът трябваше да получи бонус от 15 милиона евро при подписването на новия контракт, а също така авиокомпанията се задължаваше да плаща по 5 милиона евро бонус при спечелена Шампионска лига. След провеждането на изборите обаче Фаус бе премахнат от екипа на президента Хосеп Мария Бартомеу и се наложи да се водят нови преговори, а постигнатото споразумение не влезе в сила.
Авиокомпанията спонсорира Барселона от 2010 година насам, а настоящият договор изтича в края на сезона, като може да бъде удължен максимум с 1 месец.
По силата на настоящия контракт с Катарските авиолинии, който изтича през лятото на 2016 година, Барселона получава 45 милиона долара годишно.
Каталунците се борят да получат годишно финансиране от спонсора си минимум в размер на 70 милиона евро, което ще бъде най-високото в света на футбола.
Gong.bg