ПАЗАРДЖИК – 26.01.16 – Иван Евстатиев с нови 2 обвинения

Въззивният тричленен състав на Пловдивския окръжен съд оповести преди минути определението си за мярката на Иван Евстатиев, като магистратите не уважиха обжалването на мярката „задържане под стража”, постановена от Районен съд – Панагюрище, миналия вторник, пише videlinabg.com.
Две нови обвинения възнамерява да повдигне прокуратурата на Иван Евстатиев, стана ясно от думите на държавния обвинител Димитър Ангелов, казани пред медиите след изслушването на страните при провелото се днес съдебно заседание за определяне на мярка за неотклонение на екскмета на Пазарджик и Стрелча в Окръжен съд – Пловдив. Те ще са за блудство и склоняване на непълнолетно лице към употреба на алкохол. Засега Евстатиев е обвинен от Районна прокуратура – Пазарджик, за изнасилване на малолетна след привеждането й в безпомощно състояние. Последното се е случило именно след употреба на голямо количество алкохол от 16-годишното момиче в присъствието на обвиняемия.
12 души охраняваха Иван Евстатиев при влизането му в сградата на съда днес в Пловдив. Над 200 стрелчани пък бяха заели места около съдебната палата. Част от тях се преместиха в коридорите на съда при започването на гледането на мярката, тъй като това стана при закрити врата в интерес на непълнолетната. Евстатиев не отговори на нито един от въпросите на журналистите.