ВЕЛИКО ТЪРНОВО – 19.01.16 – Кървав екшън след опит за кражба от офис във В. Търново

Двама мъже от криминалния контингент са ранени след престрелка снощи във Велико Търново. Кървавата драма се разиграла в офис на ул. “Асен Златаров” в центъра на старата столица. Малко след 23 ч. на телефон 112 позвънило лице, което заявило, че е чуло изстрели.
На мястото незабавно са изпратени полицейски екипи, които намерили двама простреляни мъже. Единият е 45- годишен и по непотвърдена информация става дума за популярния в ъндърграунд средите Айдън Юсеинов, който е настанен в болница с прострелна рана в корема. От полицията потвърдиха само, че лицето е криминално проявено. В досието му присъстват кражби, изнудване, хулиганство, шофиране без книжка, като освен това е и осъждан. Другият ранен е на 32 години, също от криминалния контингент. “Това лице е простреляно в шията и е настанен в болница с опасност за живота”, информира на нарочен брифинг директорът на Областанта дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов.
В хода на проведеното разследване е установено, че две лица от търновския ъндърграунд разбили офиса на Айдън и авера му. Малко след това обаче се появили собствениците на помещението, което предизвикало екшъна. До момента е установено, че е стреляно с незаконно притежавано оръжие, но от полицията не съобщават подробности какво е то и дали изобщо е установено. Няма данни дали ранените са отговорили на стрелбата, но нито един от двамата не притежава разрешително за оръжие.
Четири часа след престрелката са задържани извършителите- двама мъже на по 30 години. По непотвърдена информация става дума за братя, известни с прякора Червеите. От полицията съобщиха, че лицата са криминално проявени- извършвали са кражби, грабежи, хулиганства.
Полицията и прокуратурата работят по няколко версии, като едната от тях е опит за кражба. В момента се извършва проверка с какъв точно бизнес са се занимавали простреляните. Установено е, че в офиса е нямало оръжия или наркотици, но органите на реда запазват мълчание дали се е съхранявала крупна сума пари там. По данни на простреляните не липсва нищо от офиса, информираха от полицията. Не е ясно дали четиримата не са имали стари сметки за уреждане. В момента се разпитват свидетели и се изясняват всички обстоятелства около кървавата драма.
Айдън Юсеинов оцелява за втори път след престрелка. През 2009 год. в центъра на Велико Търново той бе ранен в главата, корема и ръката, но по чудо оцеля.