ПАЗАРДЖИК – 19.01.16 – Иван Евстатиев остава в ареста до процеса, реши съдът в Панагюрище

Иван Евстатиев остава в ареста, реши преди минути съдия Диана Стателова от Районен съд – Панагюрище, пише videlinabg.com. Пазарджишките адвокати Стоян Парпулов и Петър Горчев поискаха той да бъде с мярка „домашен арест” заради чистото си съдебно минало. От своя страна бившият кмет заяви при влизането си в съда, че не е виновен.
Според съдия Стателова предвид различните високи постове, които е заемал до момента, съществува вероятност Иван Евстатиев да повлияе на свидетели по делото или на свързани със случилото се лица. Като втори мотив съдът посочи възможността обвиняемият да се укрие, визирайки факта, че е имал дипломатически ангажименти.
От изложеното в съдебната зала се е потвърдило известното до момента, а именно, че Иван Евстатиев много добре е познавал момичето и то не е имало основание да му няма доверие, когато го е поканил в хотелската си стая.
Очаква се защитата на бившия кмет да обжалва постановената мярка пред Окръжен съд – Пазарджик и ако това стане, заседанието ще бъде на 26 януари.
Припомняме, че прокуратурата в лицето на районния прокурор на Пазарджик, Георги Кацаров поиска задържане под стража за Евстатиев до започване на процеса срещу него, а заседанието се проведе при закрити врата. Последното се наложи, тъй като в залата се е очаквало да се разкрият подробности от личен и интимен характер, както за жертвата, така и за извършителя. Освен това защитата на Евстатиев не позволи на журналистите да снимат в съдебната зала преди започване на заседанието.