ПЕРНИК – 20.01.16 – Майката на мъжа намушкал 15-годишната си приятелка: Ние сме виновни

Съдът в Перник остави в ареста мъжът, който намушка 13 пъти с нож 15-годишната си приятелка, пише zapernik.com. Състоянието на момичето все още е тежко.
Майката на Радослав Колев обвинява себе си и „болните гени на сина си” за нападението. Според нея Радослав не е добре психически.
„Обичам те, Ради! Аз те защитавам пред цяла България. Не си виновен ти, а ние, твоите родители”, казва отчаяната майка.
Пред камерата на Нова тя разказа, че Радослав още от малък гледал как баща му я бие.
Досега родителите не сметнали за нужно да го заведат при лекар. След като намушка почти смъртоносно 15-годишната Зорница обаче, адвокатът му ще иска психиатрична експертиза. А майка му – лечение.
„Той заявява, че съжалява, че много я обича и не може да си обясни защо го е направил. Броя на ударите не помни. Помни, че е нанасял удари, но казва: „Всичко ми е като в мъгла”, обясни адвокат Велин Велинов.
Майката пък добавя, че преди месеци Радослав претърпял катастрофа и получил сътресение на мозъка. Оттогава започнал да забравя.
Съседите на Зорница обаче помнят агресивното му поведение и страха от срещите си с него.
Всички обаче мълчали – родителите на Радослав – за проблемите му, а родителите на Зорница – за насилието и агресията. Сега всички съжаляват – родители, приятели и институции. Съжалява и Радослав. Каза го и в съда, но отказа да бъде сниман и да говори пред медиите.